Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda 2018
Tentoonstellingen - Denk aan Betje, denk ook aan Aafje" in Betje Wolff
-
Agrarisch Museum Westerhem, tentoonstelling "In de Beemster"
Erfgoedkamer - Elke eerste maandagavond van de maand
Wandelingen: - Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Vaartochten: - Vaartochten in het Ilperveld met Landschap Noord-Holland
2018
januari
februari
maart
april
mei
  • wo. 23: VSV - Fietsuitje.
Januari 2018

Poppentheater Potitco in Onder de Linden

Op zaterdag 20 januari spelen Meneer Wiem en Marieloes voor kinderen van 2 tot 6 jaar en hun (groot)ouders de poppenvoorstelling "de kleine walvis.
Boy woont met zijn vader en zes katten in een vissershuisje aan zee. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…
DE KLEINE WALVIS werd geschreven en getekend door Benji Davies en is gekroond tot prentenboek van het jaar 2017. Het gaat over vriendschap, seizoenen, tijd, en natuurlijk over vader en zoon.
Aanvang 15.00 uur; Entrée € 8,00
reserveren via:
www.onderdelindenbeemster.nl

Niels van der v.d. Gulik en Band in Beemster Keijser

' De Keyserin Organiseert', brengt op zaterdag 20 januari, aanvang 20.30 uur weer een optreden van zanger en entertainer Niels van der Gulik. Niels is al lang geen onbekende meer in de regio. We kennen hem van onder andere “Sound of Silence” waarmee hij samen met Joost Botman, drie maal in een uitverkochte Beemster Keyser stond. Hij brengt nu met dezelfde band een speciaal samengesteld programma: van klein en subtiel, naar groter en groots.
Deze avond zal hij het publiek entertainen met Engelstalige covers. Maar liefst drie sets in een opbouwende beleving. Niels en de band: Jos Kolenberg – Gitaar, Erik Bogers – toetsen, Auke Haaksma – basgitaar en Richard Heijerman – drums spelen de eerste set akoestisch/licht versterkt, vervolgens een set versterkt met wat stevigere nummers waarbij je nog net kan blijven zitten op een heerlijke mix van Beatles, Stones, Creedence Clearwater Revival, Bowie, Otis Redding, Police, Fleetwood Mac, Doors, Led Zeppeling en vele andere.
Middenweg 148 te Middenbeemster. Deur open om 20:00, Prijs € 15,00,
Reserveren: info@wiewatwaarop49.nl of 0654667049.

Pip en Pelle zetten de boel op zijn kop in de Beemster Keyserin

Zondag 21 januari is het feest! Pip en Pelle komen om de hele boel op zijn kop te zetten. Samen met postbode Arie zingen ze leuke liedjes, doen ze gekke toneelstukjes en dansen ze alsof hun leven er van af hangt. Het belooft weer een dol dwaze boel te worden!
Pip & Pelle is een duo met eigen televisieprogramma's en theatershows.
Buiten de tv- serie geven Pip & Pelle ook tal van theatershows door heel Nederland en België!
Deze shows kenmerken zich als vrolijke, spannende en interactieve familievoorstellingen voor jong en oud.
Op zondag 21 januari komen ze naar De Keyserin, Middenweg 148, Middenbeemster,
Aaanvang 15:00; deur open 14:30
entree € 7,50. Reserveren: info@wiewatwaarop49.nl of telefonisch via 06 54 66 70 49

Zondagmiddag Live in Onder de Linden met de “Zaanse Big Band”

Op zondagmiddag 21 januari organiseert Onder de Linden in Middenbeemster weer een mooie muziekmiddag: De Zaanse Big Band. Deze band is in het voorjaar van 1966 opgericht door Peter Schoute en heette toen Pete’s Big Band. In 1972 kreeg het orkest de naam “Zaanse Big Band” (Z.B.B.)
Het repertoire van de Zaanse Big Band bestaat uit jazz van componisten als Lennie Niehaus, Glenn Miller, Sammy Nestico, Neal Hefti en diverse andere bekende Amerikaanse arrangeurs. De nostalgische big band swing wordt aangevuld met minder klassieke stukken uit het rock- en latinjazz repertoire.
Ze namen en nemen deel aan Royal Jazz, Jazz in Jisp, Zaanse Jazz Club, Swing Society Zaanstreek, dubbel LP JazzZaan.  Kom dus genieten van een middag lekkere muziek.
Aanvang 15.00 uur
Entrée € 9,00 / kinderen t/m 12 jaar € 5,00
reserveren via:
www.onderdelindenbeemster.nl

Videodag in Agrarisch Museum Westerhem

Door het Historisch Genootschap Beemster (HGB) wordt op zondag 21 januari in het Agrarisch Museum Westerhem in Middenbeemster een videodag georganiseerd. Er zijn deze dag twee gelijke voorstellingen. De eerste voorstelling begint om 11.00 uur (zaal open om 10.30 uur), de tweede voorstelling begint om 13.30 uur (zaal open om 13.00 uur).
Op vertoon van hun lidmaatschapskaart  bedraagt de entree voor donateurs De € 1,50 voor HGB-leden (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is),  niet leden betalen€ 5,00.  Wie besluit op deze dag ook lid te worden, entree € 1,50 p.p  (koffie/thee met koek inbegrepen).
Het programma toont voor de pauze onder andere de volgende beelden: Het Garell-orgel in Purmerend, ontstaan van de forten in de Beemster en in het bijzonder fort bij Spijkerboor. Daarnaast oude Beemster beelden en Beemsterbronnen. Na de pauze het Amsterdam tussen 1898 en 1920, vooroorlogse bloembollenteelt, tramreis vanaf het Tramplein de Beemster in, Ode aan Betje Wolff en het werk van Bakker Seed Productions uit de Beemster.
Reserveren: vooraf bespreken is noodzakelijk!
Via de mail: info@historischgenootschapbeemster.nl
Telefonisch: 0299 -673500 (mevr. Reijm)
Locatie: Middenweg 185a, Middenbeemster

 
Dartavond in Buurthuis Zuidoost op 26 januari

 Buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster organiseert
 op  vrijdagavond 26 januari 2018 weer een dartavond voor alle leeftijden.
Inloop om 19.30 uur. Start om 20.00 uur. Toegang is vrij.
Volgende dartavonden: 23 maart; 20 april; 25 mei en 29 juni 2018.
Zie: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl/Evenementen

Blues & Greens op Zondagmiddagpodium in Buurthuis Zuidoost
Buurthuis Zuidoostbeemster presenteert op zondagmiddag 28 januari weer een open podium:
Een gitaar of twee, een stem of twee en een rugzak vol liedjes over liefde, verlangen en het weer, dat is Blues & Greens.
Na jarenlange samenwerking in verschillende bands besloten Menno Laan en Ada Aalbrecht om op zoek te gaan naar manieren om hun muzikale verhaal ook te gaan vertellen in de intieme setting van een akoestisch duo. Langzaam maar zeker ontstond er een programma van liedjes rond besneeuwde poolliefdes, oude mannen, de seizoenen van een wereldstad en de hoop op een beter leven.
Liedjes over liefde, leven, verlangen en het weer.
Het duo Blues & Greens verzorgt het muzikale programma van het Zondagmiddagpodium samen met het Alkmaarse duo The View, bestaande uit Aafke van der Meulen en Bart Timmer. Met de dezelfde aanvlieging als Blues & Greens brengen zij in een kleine setting liedjes ten gehoor van oude sterren tot hedendaagse pophelden zoals The Beatles, Melanie en George Ezra.
Aanvang 15.30 uur. Zaal open 15.00 uur; gratis entree.
Adres: Middenpad 2 – 1461 BW Zuidoostbeemster
voor meer info: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl/Evenementen
 
 
Op 27 januari om 15.00 uur Stand-up met Cabaret Badaboom
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Februari
Dolf Jansen en André van der Hoff met zijn Ierse vrienden

Op zaterdag 3 februari wordt het weer genieten in de Grote Kerk van De Rijp. Oud Graft-De Rijper André van der Hoff wilde samen met Cartouche zijn dorpen iets unieks aanbieden en stelde zijn vriend en cabaretier Dolf Jansen én de Ierse zangeres Aisling Urwin voor om gezamenlijk een avond te vullen.
De Ierse Aisling is een Ierse harpiste en zangeres, die in haar eigen land bekend werd met de vertolking van Ierse en Keltische songs. Vooral de combinatie met saxofonist André van der Hoff is  in Ierland goed ontvangen. Op dit moment leggen André en Aisling de laatste hand aan hun nieuwe, gezamenlijke album. Dolf Jansen schreef een aantal teksten voor dit album. 
Dolf Jansen speelt op 3 februari vooral zichzelf, zoals we hem kennen. Hij zal het alleen iets vaker dan normaal over Ierland hebben….
De bijzondere combi-voorstelling met Ierse muziek en Dolf Jansen begint om 20.30 uur.
Kaarten kosten €17,50. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp.

 
 
op zondag 4 februari om 20.30 uur Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, Klassieke muziek op de zondagochtend
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
Op 10 februari om 11.00 uur Cabaret Pieter Jouke met Dingen die ik dacht
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Buurthuisdiner in Buurthuis Zuidoostbeemster

Op maandag Maandag 12 februari wordt in Buurthuis Zuidoostbeemster weer een Buurtdiner gehouden.
Aanvang 17.30 uur. De kosten bedragen € 7,50 inclusief een drankje. Maar wel snel opgeven, want het is meestal snel vol.
Opgave: info@buurthuiszuidoostbeemster.nl of 0299-427661 of bij de beheerder van het Buurthuis, Middenpad 2, Zuidoostbeemster.   

Klaverjas- en Keesavond Beemster Gemeenschap

Op dinsdag 20 februari 2018 staat alles klaar in café De Kerckhaen te Westbeemster voor gezellige uurtjes sportief spel. Er wordt gespeeld om groepsprijzen en leuke individuele prijzen! De inschrijving is open voor iedereen en mogelijk per team van 4 personen. Inschrijfgeld bedraagt €10,- per team en dient op de speelavond vooraf te worden voldaan. Telefonisch aanmelden is nodig bij Marit Mulders via 06-18338560 of via klaverjas-keezavond@hotmail.com. Vergeet niet de teamnaam en spelkeuze te noteren. Sectie Sport ziet u graag op dinsdag 20 februari 2018, aanvang 20.00 uur!
Locatie: De Kerckhaen
Aanvang; 20.00 uur
Zie ook de website van de Beemster Gemeenschap: http://stichtingbeemstergemeenschap.nl/events/klaverjassen-en-keezen-2/

 
 
op 24 februari om 20.30 uur Amsterdams Kleinkunstfestival met Het Concours om de AKF Sonneveldprijs
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Maart
 
 
20.30 uur4 MAART
Koffieconcert
Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam
Klassieke muziek op de zondagochtend
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 

11.00 uur10 MAART
Amsterdams Kleinkunstfestival met Het Concours om de AKF Sonneveldprijs
Cabaret
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/

 
 
20.30 uur17 MAART
Meneer Kruis en Mol met Retteketet
Kindervoorstelling, 3+
muziektheater
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
14.30 uur18 MAART
Jeroen Zijlstra bij Zondagmiddag Live!
Zondagmiddag Live!
Op 18 maart 2018 is het Zondagmiddag Live!-podium voor het duo Jeroen Zijlstra.
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
15.00 uur24 MAART
Yora Rienstra met Eerlijk gezegd
Cabaret
20.30 uur
Tijdelijk: € 12.508 APRIL
Koffieconcert
Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam
Klassieke muziek op de zondagochtend
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
April
 
 
11.00 uur14 APRIL
Matroesjka met Brainwash
Cabaret
20.30 uur15 APRIL
Zondagmiddag Live ! met Ska Fé
Zondagmiddag Live!
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
15.00 uur21 APRIL
Dag Zon, dag Zee!
Kindervoorstelling, 2+
Muziektheater met Ageeth de Haan
14.30 uurOnder de Linden Middenbeemster
Cultureel Centrum Onder de Linden
Middenweg 150, Middenbeemster
Postbus 82, 1462 ZH Middenbeemster
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Mei