Start
Redactie
Mijmeringen
Over de Beemster Bengel
Nieuwsarchief
Gastenboek
 

Na stormen Dudley, Corry en Franklin
kan Firma Ooijevaar nu veiliger het dak op!

Middenbeemster, 7 maart 2022

Boy en Michiel van de firma Ooijevaar, die het onderhoud van woningen voor Wooncompagnie uitvoeren zijn bijzonder in hun sas met de nieuwe aanwinst: een telescoopkraan waarmee ze veilig op de daken van de huizen kunnen komen. Begin februari zat Boy nog bovenop mijn dak om te kijken of de lekkage op zolder veroorzaakt werd door loszittende dakpannen. Persoonlijk vind ik die halsbrekende toeren om met een gammel laddertje naar boven te klimmen, behoorlijk eng en ben ik maar blij als ze weer heelhuids op de grond staan.

Eind februari raasden de drie hevige stormen Corry, Dudley en Eunice over ons land en richtten in hun viegende vaart veel schade aan aan gebouwen en natuur. Ook de daken van de huizen in Middenbeemster moesten het ontgelden. Zo was er een dakpan van mijn dakkapel afgewaaid. Twee weken eerder hadden Boy en Michiel in principe weer met hun laddertje naar boven moeten klimmen, maar nu konden ze zonder veel acrobatische toeren te verrichten de schade herstellen.

Met de indrukwekkend grote oplegger kwamen ze de straat inrijden. Na de kraan te hebben gezekerd, klom Boy in het bakkie en het ging geruisloos omhoog. "Die kraan was al anderhalf jaar geleden besteld", lichtte Michiel toe. "We zijn er ontzettend blij mee, dat kun je wel begrijpen." Om zeker te zijn dat alle pannen goed vast zaten bekeek Boy ook nog even de hele rij en en passant veegde hij nog wat extra voegsel tussen de nokpannen. En daarna, om te demonstreren hoe hoog hij kon met dit apparaat, liet hij alle zes delen uitdraaien en zweefde toen wel 25 meter boven de grond.
Deze klus was geklaard. Maar Boy en Michiel waren nog niet klaar met de klussen in Middenbeemster want er waren nog heel veel meer dakpannen gesneuveld. "Ik denk niet, dat we dit niet redden vandaag", aldus Michiel.

Omhoog