Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Gezelligheid alom tijdens Midzomerfeest met barbecue door Buurthuis Zuidoostbeemster
En gelukkig werd het droog....
Middenbeemster, 9 juli 2016    
  Het begon allemaal een beetje triest. Het plein voor het Multi Functioneel Centrum, waar ook Buurthuis ZuidOost resideert, bleef op zaterdagmiddag 9 juli om 16.00 uur, het tijdstip van aanvang van het geplande Buurthuisfeest nog akelig leeg.
De dag was nog wel zo mooi en zonnig begonnen, maar een kwartier voor het feest zou gaan beginnen daalde een plensbui neer en de straat was kleddernat.
Vrijwilligers dromden een beetje verpieterd samen rond de opgezette kramen en het podium, waar de prijzen voor het Rad van Avontuur waren klaargezet, lag er verlaten bij. De tafel waar munten verkrijgbaar waren, werd bemand door Bartie en Petra, die vurig hoopten dat het zou ophouden met regenen, want er was nog niemand komen opdagen om hun munten te kopen voor de op het plein aangeboden atrracties of een bordje voor het Rad, dat nog akelig stil stond. Wel waren de koks van De Jonckheeren bezig met voorbereiding van de Buurtbarbecue.
 
  Goede verstandhouding
Gelukkig werd kort na vier uur de lucht weer wat lichter en na een paar laatste druppeltjes trok de regen weg. Snel daarna kwamen de eerste buurtbewoners binnen druppelen en dat was beter!
Zo’n 150 Zuidoostbeemsterlingen, volwassenen en kinderen,  hadden zich opgegeven voor dit Midzomerfeest.
Iedereen schoof aan aan de neergezette tafels en al spoedig ontstond een gezellige drukte; het glas werd geheven op de buurt en de goede verstandhouding onder de buurtgenoten, waaronder veel bewoners van de nieuwbouw.
De temperatuur was wellicht niet midzomers te noemen. maar de sfeer was er niet minder om. Aan de kwaliteit van de zang lag het allerminst. De hele middag en avond was er muziek met o.a. live optredens van Benjamin van de Logt. Heerlijke nummers, onder andere uit en over Volendam.
Tussendoor werd het Rad van Avontuur gedraaid. Om meerdere redenen succesvol. Want de bordjes waren binnen de kortste keren uitverkocht en ondergetekende (Geert) ging maar liefst met drie leuke prijsjes naar huis.  De organisatoren, allen duidelijk herkenbaar aan hun kleurrijke buurthuisshirtjes liepen tevreden rond. Ondertussen liep de sfeer bij de diverse tafeltjes snel op.
 
 

Er werd gepraat en gelachen. En dat is precies wat de organisatoren voor ogen hadden: het bevorderen van het sociale contact tussen de dorpsbewoners.
Kinderen konden zich op een afgeschermd deel van het plan vermaken met diverse springkussens, waardoor de ouders de handen vrij hadden om te swingen op het live optreden. Tijdens mijn aanwezigheid (Geert) werd hier mondjesmaat gehoor aan gegeven. Maar dat zal later op de avond ongetwijfeld beter zijn gegaan.

Impressie en verslag in eendrachtige samenwerking door Geert en Erny

NB: Het barbecuefeest duurde van 16.00 tot 21.00 uur. Verslaggever Geert kon helaas niet helemaal tot het eind aanwezig zijn. Daarom heeft hij toch wat gemist, want naarmate de wijzers van de klok draaiden en de buikjes vol waren van de heerlijke barbecue, raakte de stemming er steeds meer in.
Zo werden diverse polonaises gehouden, waar jong en oud vol geestdrift aan deelnamen. Zo ging de 90 jarige Tiny van Campen nog vol vreugde regelmatig 'met de beentjes van de vloer' en Benjamin zong speciaal voor de kinderen het prachtige lied ‘Tsjoe tsjoe wa, tsjoe tsjoe wa’,
Dit deed volop danslustigen zich naar de dansvloer haasten.