Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Klant bleek uiteindelijk toch Koning bij Deen Supermarkt
   
Middenbeemster, 7 augustus 2019
Neem nu eens mijn probleempje met betrekking tot mijn boomertje Puck, net vijf kilo op de weegschaal en een ontzettend gezellig en vrolijk beestje, dat graag mag voetballen.
Iedereen in de buurt kent hem wel van zijn dagelijkse wandeling. Hij vindt het prachtig om ter begroeting zijn kunstjes even te laten zien, waardoor hij door velen al als circushondje wordt betiteld. Hij kan net als een eekhoorntje op zijn achterste zitten en met zijn pootjes gedag zeggen, of 'bidden'. Heel erg aandoenlijk natuurlijk.
Zo'n klein ukkepukkie eet natuurlijk maar heel weinig: wat korreltjes en ter afwisseling een klein bakje vriesversvoer. Eigenlijk is 50 gram per dag voor hem genoeg om zijn tomeloze activiteit te kunnen ontwikkelen.
 
.
  Dat voer, van het merk Rodi, was tot voor ongeveer jaar geleden verkrijgbaar bij Deen Supermarkt in Middenbeemster. Zo'n pakje bevatte vier bevroren schijfjes van elk een ons in meerdere smaken. Helaas is zo'n hondje als Puck geen grote afnemer: ongeveer 1 pak in de week.
Op zekere dag besloot Deen het product wegens ruimtegebrek uit het assortiment te halen.
Een soortgelijk product was alleen maar in een grotere ijsblokverpakking van 4 ons verkrijgbaar. Zeker in de zomermaanden is het niet prettig om het hele pak eerst te moeten ontdooien alvorens het in kleine porties kan worden verdeeld en dan ligt het uiteindelijk wel lang te stinken in de koelkast.
Daarom diverse keren de chef van Deen aangesproken, brieven geschreven aan de leverancier van dat andere merk met de vraag of die ook in kleinere verpakking zou willen leveren. Ook aan Rodi gemeld dat Deen nog steeds als leverancier vermeld wordt op de site www.rodi-petfood.nl.

Ik kreeg wel antwoord op mijn brieven: De directie van Smuldier deelde mede, dat het niet mogelijk was kleinere porties te fabriceren. "Misschien wel in de toekomst...." en Rodi zou de directie van Deen nog eens porren. Deen schreef dat dit product in verband met te weinig ruimte in de vriesvakken uit het assortiment was genomen en het kwam er niet meer in. Na nog eens gemopperd te hebben tegen winkelchef Eric Koeman, deelde hij mij mee, dat hij zijn best zou doen de directie te overtuigen op hun beslissing terug te komen.
Eind vorige week vertelde Koeman dat Deen toch wel gevoelig bleek te zijn voor klachten van klanten. En, op 1 augustus is Rodi vriesvoer weer gewoon in de winkel verkrijgbaar. Een kleine persoonlijke zege dus! Bij Deen is elke klant toch waarlijk een beetje koning.

Puck is tevreden en dat laat hij op deze foto zien.
Mogelijk dat andere kleine hondenbezitters iets aan deze ontboezeming hebben.


link naar de site St.Dutch Cell Dogs
  Bij het lezen van de zeer informatieve website van Rodi kwam ik onder het kopje Actueel informatie tegen over 'Dutch Cell Dogs'. Deze Stichting stelt gedetineerden in staat asielhonden te trainen, die vaak mishandeld zijn en daardoor aanpassingsproblemen hebben. De trainingen hebben een groot positief effect op zowel de asielhonden als op de gedetineerden. De getrainde honden vinden na de training vaak een liefdevol tehuis.
Rodi ondersteunt het goede werk van deze Stichting en daarom wil ik dit ook wel even noemen.
Omhoog