Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Monique Spliet van RWSP organiseerde met groot succes allereerste lunch voor ouderen in Middenbeemster
Middenbeemster, 21 november 2019    

In tegenstelling tot de goed bezochte inloopmiddagen, die Monique Spliet, Consulent Beemster van WonenPlus RSWP  Beemster eenmaal in de maand op in Buurthuis Zuidoostbeemster hield, bleken die in Bibliotheek Beemster in Middenbeemster minder belangstelling op te leveren. Er was zelfs sprake van nog geen handjevol bezoekers. Daarom gooide Monique het over een andere boeg.
Op donderdagmiddag organiseerde ze op donderdag, 21 november in het BeeJee- gebouw de allereerste lunch voor ouderen en alleenstaande bewoners van Middenbeemster.
 
De opkomst overtrof haar stoutste verwachting. De aanwezige gasten, abonnees van Wonen Plus Beemster, waren allemaal persoonlijk per brief, e-mail of telefoon uitgenodigd. Er was deze keer verder weinig ruchtbaarheid aan gegeven omdat Monique eerst wilde zien of er genoeg belangstelling bestond. Niet minder dan 24 bezoekers meldden zich voor de aangeboden erwtensoep met roggebrood en spek, belegde broodjes, koffie, thee, melk en -misschien nog wel het belangrijkst- een gezellige kout, want het merendeel van de gasten blijkt daar zeker behoefte aan te hebben.
  Het was voor Monique een heleboel werk geweest voordat iedereen zo maar aan kon schuiven. Alle serviesgoed had ze bij de Kringloopwinkel op de kop weten te tikken. Ze maakte dankbaar gebruik van het BeeJee-gebouw, waar in het kleine keukentje op het gasstel drie grote pannen erwtensoep stonden te pruttelen. De broodjes had ze thuis al gesmeerd. Door de onverwachte grote opkomst waren alle beschikbare plekken aan de tafel bezet. Lekker gezellig dicht bij elkaar en iedereen kende elkaar. Terwijl de koffie- en theekannen rondgingen werden drukke gesprekken gevoerd. Monique sprak in haar welkomstwoord de wens uit dat deze lunch in de toekomst herhaald zal kunnen worden. Daar was iedereen het hartgrondig mee eens.
 
Op deze koude novemberdag smaakte de erwtensoep heerlijk en er was meer dan genoeg
 
Nadat iedereen de buik vol had, kwamen de oude spelletjes ook nog te voorschijn en er werd vol enthousiasme 'gemensergerjeniet'.
Deze voortreffelijke lunch was van 12.30-14.30 uur. De bijdrage is op 5 euro gesteld. Monique, die zowel in Purmerend als in Noordbeemster verblijft, heeft de volgende lunch in januari gepland. Of er dan meer gasten bij kunnen komen is maar de vraag, want dan moeten er eerst een paar tafels bij komen in het BeeJee-gebouw
Omhoog